En ny början

Nu när mitt staffli slutligen har brakat ihop så får jag försöka hitta på andra kreativa lösningar var jag ska ha min 90×120 cm stora teckning. Att sitta på golvet i ostkroksställning funkar sisådär…

Av en impuls köpte jag grafitpulver som jag ville testa på min nya teckning som jag jobbar med för tillfället. Jag använde mig av stora breda akvarellpenslar för att kunna täcka stora ytor med grafiten. Sedan jobbade jag med ett knådgummi för att sudda fram ljusa områden i teckningen. På det här sättet så kunde jag skissa på hela bilden och snabbt få en överblick över skugga och ljus, för att sedan gå på med blyertspennor. Men pulvret är inte helt enkelt att jobba med, det dammar rätt bra om det och svårt att kontrollera. Det är särskilt lätt att lyckas smeta ut grafit där man inte vill att det ska hamna, om man inte är försiktig.

3 svar till “En ny början”

  1. Aha, grafitpulver! Skulle vara kul att pröva. Fixerar man efteråt? Risk att man blåser bort pulvret? I varje fall ser teckningen ut att bli fin.
    Tyvärr har jag inte haft tillfälle att besöka någon av dina utställningar trots att jag vet att du ställt ut i Stockholm.

    1. Jo för mig som inte har målat på ett tag så kändes det befriande med att använda penseln! Det går ju lägga lager på lager här också, men antar att man måste fixera då och då, annars så fäster inte grafiten eller så smetar det bara omkring. Det blir väl lite som att jobba med kol eller krita, att du lägger på kol/krita/grafit och suddar bort där du vill få fram ljuset. Men lite planeringsförmåga krävs nog så att man inte kladdar ner allt för mycket där du vill ha de ljusaste partierna. Och lite irriterande är det när pulvret dammar omkring. Så jag håller mig nog helst till blyertspennor, men det är kul experiment i allafall!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s